ROSEWIJN

Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt zijn kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap te geven . Zodra de wijnmaker tevreden is over de tint worden de druiven voorzichtig geperst en schillen en sap van elkaar gescheiden. Daarna gaat de vergisting verder. Hoe langer de schillen en het sap contact hebben, des te donkerder wordt de kleur en des te krachtiger de smaak van rosé. De beperkte tannine in rosé maakt dat hij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden.

Het is doorgaans verboden om een roséwijn te maken door rode en witte wijn te mengen. 

https://www.wijnhalen.nl/c-1822839/frankrijk/

https://www.wijnhalen.nl/c-1822811/italie/

https://www.wijnhalen.nl/c-5188159/amerika/

https://www.wijnhalen.nl/c-5188207/argentinie/

https://www.wijnhalen.nl/c-5187739/spanje/

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 WIJNHALEN - Direct wijn bestellen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel