RUM

Rum is een sterke drank die wordt bereid uit de bijprodukten van suikerriet of soms uit vers suikerrietsap of suikerrietsiroop. Door fermentatie onstaat alcohol, en door destillatie verkrijgt men dan een drank met een hoger alcoholgehalte, tussen 65 en de 95 volume procent (afhankelijk van de methode). Meestal wordt de Rum rond de 40 procent alcohol gebotteld. Het alcoholpercentage ligt tussen 37,5 en 75 procent vol.

Langzame fermentatie levert een hogere alcohol percentage op. Hierna kan de Rum nog rijpen in houten vaten, waarbij de Rum extra kleur verkrijgt. Meestal worden hier de voormalige Bourbonvaten voor gebruikt van ongeveer 200 liter (van white American oak gemaakt). De Rum kan ook zijn kleur krijgen door het toevoegen van karamel.

De meeste Rums zijn een blend. Dit houdt in dat er diverse type Rum wordt gemengd om een constante kwaliteit van het desbetreffende merk te krijgen.

Waarchijnlijk komt Rum uit Brazillië, daar werd in de 16e eeuw door kolonisten suikerriet aangeplant. Het werd al snel de favoriete drank van mariniers en piraten en de populariteit van Rum groeide uit tot aan het Caribisch gebied, het beroemste Rum land is wel Cuba.

- Witte rum is doorzichtig en fris

- Bruine rum is gerijpte rum op vaten 

- Flavoured rum is met een smaakje

- Cachaca heeft een suikerrietsmaak

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 WIJNHALEN - Direct wijn bestellen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel